Charity.se

Donationer och välgörenhet online
Julkort i retro stil

Internet har förenklat mängder av tidskrävande aktiviteter. Det bästa exemplet är kanske aktiviteten att skriva brev. Du kan skicka gratis e-post vart som helst i världen och brevet landar i mottagarens inbox bara någon sekund senare. Det är makalöst tidseffektivt!

Med e-post kan du skicka vilka hälsningar du vill och många använder e-post för att hälsa till nära och kära och vänner i jultid. En del tar dock det hela ett steg längre och skickar julhälsningar med så kallade e-vykort, eller digitala julkort. Ett e-vykort fungerar som ett vanligt vykort, bara det att det skickas online i stället för via post.

Gör egna e-vykort online

Det finns idag en mängd gratistjänster online för dig som vill skicka e-vykort. Ibland kan du behöva registrera din e-postadress innan du kan använda en viss tjänst, men det är snarare ett undantag än någon regel. På gratistjänster för e-vykort kan du välja mellan färdiga mallar, men också skapa egna kreationer i smarta verktyg direkt på sajten. Inte sällan kan du också ladda upp redan påbörjade alster som du har knåpat med på datorn för att putsa på dem i tjänstens verktyg.

Hos de flesta gratistjänster för e-vykort har du full funktionalitet. Du kan lägga till text och formatera den hur du vill. Du kan också addera pynt av olika slag. En del gratistjänster har också ett bibliotek av ljudeffekter och musik som du kan lägga till ditt digitala vykort. Du kan också ha möjlighet att lägga till animationer för att göra vykortet mer levande.

xenical

När du är nöjd med din skapelse kan du ladda ner den till din dator för att sedan skicka iväg den till dem du vill hälsa till. Du kan i regel också skicka vykortet direkt via tjänsten. Sistnämnda är det klart smidigaste alternativet om du är lite ovan med att använda datorer.

Till evykort.com

På Barncancerfonden kan du även stödja fonden när du skickar kort