Charity.se

Donationer och välgörenhet online

Man behöver inte titta långt bort för att hitta fattiga människor som inte har råd med mat och behöver all hjälp de kan få. Enklast att se och de mest uppenbara är de människor man ser ute i samhället som är hemlösa och behöver tigga pengar för att överleva. Men de är inte de enda, det finns en stor del familjer som har det tufft och lever under fattigdomsgränsen och har svårt att leva ett normalt och drägligt liv. Det är lätt att tro och anta att i Sverige har alla tak över huvudet och kan äta mat utan att behöva gå hungriga.

ge mat till någon behövande

Att ha råd med boende, mat och kläder är inte alltid självklart. Om ingen i familjen har en stadig och tillräcklig inkomst är man känslig mot mindre ekonomiska pucklar och man kan lätt halka efter med vardagsekonomin. En barnfamilj utan inkomst kan få det tufft emellanåt då det är fler munnar att mätta och mer kläder samt fritidsartiklar som kan behövas handlas.

Skänka och donera matkassar

Det är enkelt att göra en insats om du känner till någon som kan behöva hjälp med matinköp, även om det bara är av tillfällig karaktär. Ser du en hemlös på gatan kan du alltid köpa en bit mat och ge, det tas ofta tacksamt emot. Vill du hjälpa någon lite mer kan du vända dig till hjälporganisationer som antingen tar emot bidrag till behövande eller som tex hjälporganisationen Giving People som säljer matkassar fyllda med basvaror. Köper du en matkasse hos Giving People för 150kr hjälper du en barnfamilj i Sverige som har det svårt med pengar till matinköp. En matkasse kostar 150kr vilket är billigt då den innehåller mest basvaror. Känner du någon speciell person och familj du vill hjälpa kan du alltid beställa en egen matkasse hos någon av matkasseföretagen som finns på nätet, besök restaurang.com/matkasse för att läsa mer om att beställa färdiga matkassar hem och hitta leverantörer är du enkelt kan handla presentkort eller beställa hemleverans åt någon du känner. Det är ett enkelt sätt att bidra och donera mat med matkassar. Vill du hjälpa någon kontinuerligt kan du också teckna abonnemang och därmed löpande skänka en kasse med mat till någon behövande.